Oh là là! Frans

Onze school heeft ervoor gekozen om een halfuurtje per week taalinitiatie Frans aan te bieden aan de kinderen van het 1e en 2e leerjaar. We maken op een speelse manier kennis met de prachtige Franse taal.

57134 BANNERS OH LA LA

Vroeg talen leren heeft vele voordelen. Kinderen pikken taal makkelijker op, zijn gemotiveerd om te communiceren en staan heel open voor die nieuwe taal. Op jonge leeftijd meerdere talen leren door ze actief te gebruiken, geeft kinderen uitdagende prikkels die zowel hun taalbeheersing als hun taalattitudes positief beïnvloeden.

We willen hiermee de motivatie van elk kind vergroten, zijn zelfvertrouwen verstevigen en zijn taaldenken activeren zodat de kinderen denken en zeggen: “Frans is leuk! Tof!” “Ik kan het… het lukt me echt!”

De kern van de door ons gekozen initiatiemethode Oh là là, is muziek. Iedereen weet dat taal en muziek dicht bij elkaar liggen.  Voor kleine kinderen is taal eigenlijk muziek met woorden.

We werken met Flonflon. Flonflon is een schaap dat alleen Frans praat. De kinderen zien Flonflon als een vriend en durven daardoor met haar Frans te praten.

flonflon7.jpg

Binnen elk thema luisteren de kinderen naar verhalen, leren Franse liedjes en gedichtjes en verwerken telkens enkele nieuwe Franse woorden door diverse muzische activiteiten: beeld, drama, muziek, bewegen en CD-ROM activiteiten.

We hopen dat uw kind er veel van opsteekt en vooral dat uw kind graag Frans leert!

Een gedachte over “Oh là là! Frans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s